Auto

Mazda se pregăteşte să lanseze o nouă limuzină. Vezi aici cum ar putea arăta viitoarea Mazda6

 Mazda se pregăteşte să lanseze o nouă limuzină. Vezi aici cum ar putea arăta viitoarea Mazda6

Autor: Bogdan Alecu

13.02.2012, 15:32 1060

Mazda va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Geneva în premieră în Europa conceptul Takeri, un sedan de clasă medie ce încorporează tehnologia Mazda i-ELOOP de frânare regenerativă. Acesta va fi prezentat alături de noua Mazda CX-5 şi un SUV compact crossover echipat cu gama de tehnologii SKYACTIVş1ţ Mazda. Astfel, conceptul Takeri anunţă designul viitoarei Mazda6, modelul de clasă medie al constructorului nipon.

Cea mai nouă adaptare a temei de design Mazda "KODO - Sufletul Mişcării", prin conceptul Takeri, aduce o nouă viziune în materie de stilizare pentru un sedan. TAKERI oferă o imagine asupra direcţiei viitoare a modelelor sedan de clasă medie, moştenind viziunea conceptului SHINARI, un coupe sport cu patru uşi prezentat anul trecut la Geneva. în spatele acestui exterior captivant, TAKERI integrează motorizarea diesel SKYACTIV-D echipată cu sistemul i-stop şi cutia automată cu şase rapoarte SKYACTIV-Drive.

TAKERI urmăreşte să obţină eficienţă maximă în consumul de energie fără a compromite performanţa Zoom-Zoom specifică Mazda. Acesta este primul model echipat cu i-ELOOP (Intelligent Energy Loop), primul sistem de frânare regenerativă al constructorului care foloseşte o soluţie Takeri urmăreşte să obţină eficienţă maximă în consumul de energie fără a compromite performanţa Zoom-Zoom specifică Mazda. Acesta este primul model echipat cu i-ELOOP (Intelligent Energy Loop), primul sistem de frânare regenerativă al constructorului care foloseşte o soluţie pentru a converti energia cinetică în electricitate în timpul frânării şi o stochează într-un capacitor electric cu două straturi. Puterea este apoi utilizată pentru a alimenta componente electrice, reducând astfel solicitarea motorului şi scăzând consumul de combustibil cu până la 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO