Auto

Noul Renault Laguna vine pe piata la anul, in trimestrul 1

Noul Renault Laguna vine pe piata la anul, in trimestrul 1

Renault Laguna va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt

07.06.2007, 22:07 16

Renault a prezentat la inceputul acestei saptamani la Paris cea de-a treia generatie a modelului Laguna, limuzina de segment mediu a constructorului francez. In Romania modelul va fi disponibil spre comercializare in primul trimestru al lui 2008, perioada in care vor putea fi preluate si primele comenzi.
Noua Laguna face parte din planul Renault "Contract 2009", prin care oficialii companiei doresc sa intareasca pozitia marcii pe piata. Modelul va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie a acestui an si va fi oferit spre vanzare in Europa de Vest incepand cu luna octombrie 2007.
Noua generatie va fi disponibila inca de la lansare in doua versiuni de caroserie, una cu cinci usi si una break. Cea cu cinci va avea o lungime de 4,69 metri, cu 9 cm mai lunga decat generatia actuala, fiind cu 1 cm mai lunga decat un Peugeot 407 (4,68 m), dar mai putin cu 9 cm decat noul Mondeo care masoara 4,78 m.
Gama motorizarilor pe benzina va contine motorul de 2,0 litri care furnizeaza 145 CP si propulsorul supraalimentat de 2,0 litri si 170 CP, cuplat la cutia de viteze cu sase trepte proactiva.
Gama diesel va contine motorul 1,5 dCi 110 CP si cel de 2.0 dCi disponibil in trei versiuni de putere (130, 150 si 175 CP). Motorizarea de 150 CP va fi disponibila si impreuna cu transmisia automata proactiva cu sase trepte. Pentru motorizarile diesel constructorul a anuntat un consum mediu de 5,1 litri/100 km pentru cel de 1,5 litri si 6,0 litri/100 km pentru cel de 2,0 litri. Intervalul reviziilor a fost extins la 30.000 km pentru ambele motorizari diesel.
Constructorul francez a anuntat in momentul lansarii doua versiuni de echipare, cea medie, Initiale si cea de top, Dinamique.
In primele patru luni ale acestui an vanzarile modelului Laguna pe piata locala au fost de 133 de unitati, in scadere cu 9,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Vanzarile automobilelor din clasa medie au crescut in primele patru luni ale acestui an cu 22,3% in comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent. Cel mai bine vandut model al segmentului a fost Volkswagen Passat cu 1.490 unitati, urmat de Toyota Avensis cu 526 automobile.
Noua generatie a lui Ford Mondeo, unul dintre principalii concurenti de pe piata pentru Laguna, este anuntata pentru a fi lansata in Romania.
Pretul de pornire inca nu a fost stabilit de catre importatorul pe piata locala insa este estimat a fi mai mare cu 7% decat cel al modelului actual. Tinta de vanzari a noului Mondeo este de 200 de unitati lunar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO