Auto

Piaţa logistică va continua să crească în 2015

Piaţa logistică va continua să crească în 2015

Autor: Bogdan Alecu

05.01.2015, 00:07 968

Piaţa logistică rulează anual peste 3,5 mld. euro şi continuă să crească. Pe măsură ce producţia şi exporturile cresc, alături de reţelele de retail de pe piaţa locală, şi serviciile logistice se dezvoltă, acestea susţinând atât producţia cât şi exporturile.

În ceea ce priveşte parcurile logistice, acestea sunt un mix şi între ele există atât operatori logistici cât şi distribuitori şi producători. Spre exemplu, în parcul logistic din Ploieşti sunt numai doi operatori logistici, iar restul sunt produ­cători, distribuitori şi retaileri.

Logistica este unul dintre cele mai importante elemente din lanţul de vânzare, de la producător la client, iar ineficienţa acestui lanţ determină o majorare de minimum 15% a preţurilor de la raft, în condiţiile în care produse din China, de exemplu, trec doar în proporţie de 1% prin Portul Constanţa, preferând porturi vestice ca punct de intrare în Europa. În plus, multă marfă ocoleşte România din cauza infrastructurii precare, potrivit jucătorilor din piaţă, însă nevoia de eficientizare va determina jucătorii din logistică şi autorităţile să se bazeze pe alte aspecte, dincolo de forţa de muncă ieftină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO