Auto

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan: Am eşalonat pe 3 ani datoria de 265 mil.lei către Otokar. Creanţa a fost vândută către Unicredit Bank şi primăria va plăti rate lunare

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan: Am eşalonat pe 3 ani...

Autor: Roxana Rosu

07.02.2022, 11:03 349

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a semnat o eşalonare pe 3 ani a datoriei de 165 milioane lei către compania turcă Otokar, care a câştigat în 2017 o licitaţie pentru livrarea a 400 de autobuze pentru transportul în comun din Bucureşti.

Otokar a cesionat creanţa către Unicredit Bank, urmând ca Primăria să plătească rate lunare.

”După luni întregi de discuţii, am semnat astăzi o eşalonare pe 3 ani a datoriei către Otokar, pe care urmează să o plătim în 36 de rate lunare. Degrevăm astfel bugetul de o datorie curentă importantă, care ne-ar fi creat mari dificultăţi. Otokar, la rândul său, a cesionat creanţa către Unicredit, către care vom plăti ratele lunare”, a declarant Nicuşor Dan.

Primarul a mai spus că Gabriela Firea a cumpărat autobuzele Otokar, însă din anul 2019 nu a mai plătit nimic, rămânând un rest de plată de 165 milioane de lei.

Primăria Municipiului Bucureşti a organizat în 2017 o licitaţie pentru cumpărarea a 400 de autobuze noi, la care au depus oferte parţiale 15 companii şi finale 4 firme, respectiv Mercedes Romania, Man Truck&Bus AG, Karsan Otomotiv Sanayii Ve Tikaret si Asocierea Otokar Europe SAS – Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S.

În final, turcii de la Otokar au fost declaraţi câştigători, preţul unui autobuz fiind de 250.000 de euro plus TVA

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO