Auto

Renault semnează un acord de producţie de autovehicule cu Iranul, cel mai mare pentru această ţară

Renault semnează un acord de producţie de autovehicule...

Autor: Catalina Apostoiu

08.08.2017, 00:00 355

Renault a finalizat un acord cu parteneri din Iran care va urca în două faze producţia de maşini a constructorului auto francez la 300.000 pe an, scrie presa franceză.

„Acest acord prevede designul şi producţia de vehicule Renault în Iran“, a declarat o sursă din cadrul ministerului iranian al industriei.

Un „acord strategic“ fusese semnat în septembrie 2016 la Paris între Renault şi ministrul iranian al industriei Mohammad Reza Netazadeh privitor la crearea acestui joint-venture în Iran, însă puţine detalii au fost făcute publice. Renault este deja prezent în Iran cu o capacitate de producţie de 200.000 de autovehicule.

Producţia se va concentra mai întâi pe modelele Duster şi Symbol vehicles şi va fi majorată la 300.000 de maşini pe an până în 2022. Renault construieşte vehicule în Iran din 2004, ocolind sancţiunile comerciale şi financiare internaţionale impuse acestei ţări.

Un rival al Renault, grupul PSA, a semnat de asemenea în iunie 2016 un acord final privitor la crearea unui joint-venture cu unul dintre partenerii săi istorici, Iran Khodro, pentru producţia de autovehicule Peugeot. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO