Auto

Rolls-Royce, producătorul de motoare cu reacţie, raportează pierderi record de 4,6 miliarde de lire după ce este implicat într-un amplu proces de corupţie

Rolls-Royce, producătorul de motoare cu reacţie,...

Autor: Anca Olteanu

14.02.2017, 16:54 683

Producătorul de motoare cu reacţie a raportat o pierdere înainte de taxe în valoare de 4,6 miliarde de lire, pentru 2016.

Rolls-Royce a fost de acord să plătească 671 de milioane de lire pentru a finaliza cazul de corupţie deschis de autorităţile din Marea Britanie şi Statele Unite şi a şters 4,4 miliarde de lire din contracte care au legătură cu cursul valutar.

Ca multe afaceri internaţionale, Rolls-Royce încearcă să se protejeze de efectele pieţelor valutare fluctuante.

Majoritatea contractelor aerospaţiale internaţionale au preţul în dolari, dar - fiind o companie din Marea Britanie - o mare parte din costurile Rolls-Royce sunt expuse în lire.

De la votul în favoarea Brexitului, lira a scăzut mult faţă de dolarul american, ceea ce a generat pierderi.

Rolls-Royce şi-a cerut scuze pentru cazurile de corupţie care au implicat activităţi ilegale prin care au folosit oameni şi a plătit mite pentru a câştiga contracte în Indonezia, Thailanda, China şi Rusia.

Unele acuzaţii au o vechime de 10 ani şi implică intermediari Rolls Royce, precum companiile locale care se ocupă de vânzări, distribuţie, reparaţii şi mentenanţă în ţări în care firma din Marea Britanie nu are suficienţi angajaţi.

Rolls-Royce, unul dintre cei mai mari exportatori de bunuri din Marea Britanie, produce motoare pentru avioane, trenuri, vapoare şi submarine nucleare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO