Auto

Rolls-Royce trece la motoare electrice pentru Salonul de la Geneva

Un SIR pe baterii: Rolls-Royce trece la motoare electrice pentru Salonul de la Geneva

Autor: Radu Racu

20.02.2011, 13:18 43

RollS-Royce, marca auto care include în modelele sale mai multlux decât un târg de profil, a anunţat duminică lansarea uneiversiuni electrice a modelului 102EX, care va fi prezentată oficialpe 1 Martie, în prima zi a Salonului Auto de la Geneva, scrieThe New York Times.

Rolls-Royce nu a oferit detalii tehnice pentru noua versiuneelectrică însă compania a menţionat că automobilul va fi folosit caun "banc de probă" în cadrul unui turneu prin America de Nord,Orientul Mijlociu şi Asia, unde proprietarii de Rolls Royce voravea ocazia să încerce şi modelul pe baterii.

"Trebuie să ne convingem că orice alternativă tehnologică şiîmbunătăţită am alege, rezultatul le va oferi clienţilor noştri oexperienţă autentică, marca Rolls-Royce", a declarat TorstenMuller-Otvos, directorul general al Rolls-Royce pentru BBCNews.

BMW, proprietarul mărcii Rolls-Royce, va prezenta la Genevaconceptul electric ActiveE, bazat pe compactele din Seria 1. Nu seştie încă dacă RollS Royce va beneficia de aceeaşi tehnologie, însăva fi nevoie de câteva baterii puternice pentru a egala forţamotorului tradiţional V12 de pe actualul model 102EX, un mecanismcare include circa 3 tone de fier şi poate propulsa maşina de la 0la 100 de kilmetri pe oră în şase secunde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO