Auto

Test Auto ZF: Rolls Royce Ghost, Rollsul „accesibil” - GALERIE FOTO

Test Auto ZF: Rolls Royce Ghost, Rollsul „accesibil” - GALERIE FOTO (Foto: Adrian Stoicoviciu)

Rolls Royce Ghost, Rollsul „accesibil” (Foto: Adrian Stoicoviciu)

Autor: Bogdan Alecu

21.09.2010, 12:48 45

Rolls Royce este cunoscut pentru multe calităţi, dar niciunadintre ele nu include "accesibilitatea" maşinilor produse la uzinadin Goodwood, Marea Britanie. Ghost este primul model produs deconstructorul britanic care se poate apropia însă de cuvântul"accesibil". În timp ce o limuzină Phantom complet personalizatăpoate ajunge la un preţ de peste 600.000 de euro, un Ghost porneştede la "modesta" sumă de 210.000 de euro fără TVA. "Economia" vinedin faptul că de această dată Ghost preia o serie de componente dela BMW Seria 7, limuzina constructorului german. Avem un computerde bord similar cu iDrive, avem Head-up Display, dar în acelaşitimp şi imaginea exclusivistă specifică Rolls Royce.

Ghost a fost lansat aproape simultan cu Mulsanne de cătreBentley. Şi ambii constructori concurează pe acelaşi segment pentruprima dată de la separarea celor două mărci. Atunci când esteîntrebat de ce ar cumpăra cineva un Ghost şi nu un Mulsanne, FrankTiemann, directorul de comunicare al Rolls Royce explică cel maibine - "În segmentul limuzinelor de lux nu există aceeaşicompetiţie ca în cel al maşinilor obişnuite. Ghost nu poate concuracu Mulssane la fel cum concurează Audi A4 cu BMW Seria 3 şiMercedes-Benz C-Klasse deoarece clientul îşi poate permite săcumpere ambele maşini. Iar în garajul său mai sunt cel puţin altecinci maşini, inclusiv un Range Rover sau un Ferrari sau Porsche.Cel care cumpără Ghost o face deoarece doreşte o limuzină cu caresă poată merge atât la birou, cât şi la fermă". Pe acest fond,Ghost va dubla vânzările Rolls Royce în acest an la peste 2.000 deunităţi, prin faptul că marca va atrage foarte mulţi clienţi noi,care nu au mai deţinut anterior un Rolls-Royce.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO