Auto

Test în România cu noul Mercedes-Benz S-Class, "cel mai bun automobil din lume"

Test în România cu noul Mercedes-Benz S-Class, "cel mai...

Autor: Tudor Rus

10.12.2013, 12:43 4889

Pro Motor a testat în România a şasea generaţie Mercedes-Benz S-Class, care marchează 40 de ani de existenţă a modelului pe care oficialii din Stuttgart îl descriu drept „cel mai bun automobil din lume”. În rândurile de mai jos aflaţi cum am pus la încercare această afirmaţie.

După o suită de teasere foto-video care au împânzit mediul online şi o prezenţă distinsă la Salonul Auto de la Frankfurt 2013, noul Mercedes-Benz S-Class (W222 după denumirea internă) e gata să intre în competiţia din clasa premium, unde mai evoluează europenele Audi A8, BMW Seria 7 şi Jaguar XJ, dar şi japonezul Lexus LS. Fiecare cu atuurile şi slăbiciunile sale, însă prezentul test îi este dedicat exclusiv noului S-Class.

Situat printre limuzinele zonei premium cu aspect sobru, noul S-Class îşi păstrează forma uşor de recunoscut, designerii alegând în continuare ca look-ul maşinii să nu se îndepărteze prea mult de valorile mărcii.


Este pentru prima dată în istoria modelului S-Class când dezvoltarea caroseriei s-a făcut pornind de la versiunea cu ampatament lung, din care a fost derivată cea standard, iar acest lucru se observă vizual, dată fiind lungimea ampatamentului, cotată la 3.165 mm.

Citiţi mai mult şi vedeţi o galerie FOTO cu noul  Mercedes-Benz S-Class pe www.promotor.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO