Auto

Tinta Spyker: 550.000 euro din doua masini

Tinta Spyker: 550.000 euro din doua masini

Pagani Zonda Roadster - 720.000 de euro - a fost principala atractie a "zilei VIP"

25.05.2007, 18:39 32

Dintre cele zece masini care s-ar putea vinde in cadrul Luxury Car Show, doua ar putea fi cele aduse de producatorul olandez Spyker.
Acesta prezinta la Tiriac Expo Otopeni, locatia evenimentului, doua modele - Spyker SUV si Spyker C8 Double Twelve, ce costa 250.000, respectiv 300.000 de euro.
"Noi vindem in medie doua sau trei masini la fiecare show.
S-a intamplat la fel la Budapesta sau Viena, ultimul eveniment din Europa, si cred ca Romania este o piata la fel buna", a declarat Peter Van Rooy, sales manager al grupului.
Pentru comparatie, expozitiile din capitalele Ungariei si Austriei au adunat 86.000, respectiv 126.000 de vizitatori, in timp ce la Bucuresti sunt asteptati 80.000 de oameni.
Pentru a certifica valoarea pietei de lux autohtone, la eveniment sunt prezenti, in persoana, constructorii sau designerii acestor piese exclusiviste: Horacio Pagani, pentru masinile Pagani Zonda, Christian von Koenigsegg, pentru Koenigsegg si Peter van Rooy, pentru Spyker.
Valoarea insumata a masinilor expuse trece de 50 de milioane de euro, evenimentul urmand sa-si inchida portile duminica. Cel mai scump exemplar expus la Luxury Car Show este un model Ferrari Enzo in valoare de 850.000 de euro, insa acesta nu va putea fi comercializat. Cel mai scump model expus care poate fi vandut direct este un Koenigsegg CCX, care costa circa 600.000 de euro.
Pe langa automobilele sportive de sute de cai putere si sute de mii de euro sunt disponibile si limuzine de lux construite de Bentley sau Rolls Royce, dar si motociclete exclusiviste custom-made si monoposturi de Formula 1. Intre acestea va fi si unul dintre monoposturile conduse de fostul pilot de Formula 1, Michael Schumacher. Interesul pentru automobilele sportive de sute de mii de euro si evenimente care aduc laolalta sute de cai putere este tot mai mare printre impatimitii asfaltului din Romania.
Ca dovada si cresterea afacerilor organizatorilor de evenimente si targuri automobilistice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO