Auto

Topul maşinilor cu cele mai slabe vânzări pe anul 2010 – galerie FOTO

Subaru Tribeca. Contrar trendului înregistrat pe piaţa nord-americană de către marca japoneză, modelul Tribeca a suferit un declin de 61% la vânzări.

Topul maşinilor cu cele mai slabe vânzări pe anul 2010

12.12.2010, 14:44 42

Vânzările de maşini şi-au revenit în SUA, ţara care îşi disputăcu China titlul de cea mai mare piaţă auto din lume, însă câtevamodele nu au fost atât de norocoase să prindă valul relansării, badimpotrivă, au înregistrat scăderi puternice la vânzări faţă deanul de criză 2009. Forbes a trecut în revistă mărcile cucele mai slabe vânzări pe continentul nord-american în 2010.

Vânzările de maşini din SUA vor creşte anul acesta la unvolum de11,5 milioane de unităţi, de la 10,4 milioane în 2009, conformdatelor estimate de jucătorii din piaţă. Cei mai mari jucători suntGeneral Motors, Ford, Chrysler, Toyota şi Honda.

China a depăşit încă de anul trecut SUA în topul celor mai maripieţe mondiale, iar anul acesta vânzările sunt estimate la circa 17milioane de unităţi. Trebuie luat în calcul însă că valoarea mediepe fiecare maşină vândută în China este mult mai mică. În Românias-au vândut circa 100.000 de maşini noi anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO