Auto

Trei români şi-au cumpărat un Rolls Royce de peste 300.000 de euro în acest an

Trei români şi-au cumpărat un Rolls Royce de peste 300.000 de euro în acest an

Autor: Bogdan Alecu

07.12.2011, 10:52 829

La mai puţin de trei luni de când Michael Schmidt, omul de afaceri care controlează Automobile Bavaria, cel mai mare dealer BMW de pe piaţa locală, a deschis dealerul Rolls Royce din Munchen Schmidt Premium Cars GmbH, trei limuzine ale constructorului britanic au fost comandate de către români, dintre care două au fost deja livrate. Luna trecută a fost înmatriculată prima limuzină Rolls Royce Phantom, în valoare de peste 400.000 de euro, cea mai scumpă maşină de pe piaţa locală vândută în acest an, iar ieri a fost livrat şi o limuzină Ghost, iar o a doua va fi livrată la începutul anului viitor.

Un Rolls Royce poate fi livrat în aproximativ două-trei luni potrivit lui Michael Schmidt, în funcţie de gradul de personalizare, iar cel mai scurt timp este de o săptămână, în cazul în care maşina este pe stoc.

Cel mai bine vândut model Rolls Royce în Germania este Ghost, totodată şi cel mai nou model al constructorului, proiectat pentru a fi mai mic decât Phantom şi care intră în directă competiţie cu Bentley Mulsanne, având un preţ de pornire fără taxe şi opţionale de aproximativ 230.000 de euro. Potrivit delaraţiilor lui Michael Schmidt, Rollsurile vândute în România au fost achiziţionate în sistem leasing.

Astfel, dacă în perioada 2007-2008 s-au livrat şi 12 Rolls Royceuri noi, anul acesta au existat trei români care să plătească cel puţin 300.000 de euro pentru a avea în garaj unul dintre cele mai exclusiviste maşini din lume.

Spre comparaţie, în acest an un singur model Bentley nou a fost înmatriculat în România, după ce anul trecut doar trei au fost înregistrate pe piaţa locală, în condiţiile în care Porsche Inter Auto a pierdut în acest an importurile mărcii Bentley pe fondul vânzărilor scăzute, în prezent având statut de agent de vânzări al dealerului Bentley de la Viena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO