Auto

Valabilitatea eco-voucherelor pentru o maşină nouă în Capitală ar putea fi prelungită

Valabilitatea eco-voucherelor pentru o maşină nouă în...

Autor: Nicolae Oprea

14.09.2019, 13:04 731

Primăria Capitalei vrea să prelungească termenul de valabilitate a eco-voucherelor de 9.000 de lei, care se acordă în schimbul casării unui autovehicul uzat. Unul dintre motivele prelungirii îl reprezintă faptul că în ultima perioadă a scăzut gradul de utilizare al acestor prime.

Pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de săptămâna viitoare se află un proiect pentru modificarea unei hotărâri din 2018, privind apobarea „Programuluui de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare”.

Practic, Primăria Capitalei vrea să prelungească termenul de valabilitate a eco-voucherelor cu două luni.

„În cadrul Programului s-au acordat un număr total de 4.194 de eco-vouchere, iar în acest moment ne aflăm în etapa de decontare a eco-voucherelor utilizate în cadrul unităţilor comerciale participante de către beneficiari. Având în vedere că în perioada mai -iulie 2019 au fost utilizate în cadrul unităţilor comerciale la Program doar 2/3 din totalul de eco-vouchere; beneficiarii se găsesc în situaţia în care perioada de timp cuprinsă între comanda şi livrarea unui autoturism nou să depăşească, în anumite situaţii, perioada de valabilitate a eco-voucherelor şi dat fiind faptul că luna august este perioada de concedii, s-a constatat o scădere a utilizării eco-vocuherelor de către beneficiari; perioada scurtă de timp rămasă până la expirarea termenului de valabilitate, 30.09.2019, considerăm că se impune prelungirea termenului de valabilitate a eco-vocuherelor cu încă două luni, respectiv până la data de 30.11.2019, aspect ce conduce la prelungirea perioadei de decontare a acestora până la 30.04.2020”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de săptămâna viitoare.

Municipalitatea şi-a propus prin implementarea acestui program eliminarea a 5.000 de autovehicule uzate, cu grad ridicat de poluare, de pe raza Municipiului Bucureşti, şi acordarea a 5.000 de eco-vouchere cu o valoare nominală de 9.000 de lei/ eco-vouchere în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, sau alte mijloace de locomoţie noi, non-diesel, hibride sau electrice.

Voucherele se acordă doar în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO