Auto

Vânzările de maşini au revenit pe plus, însă mai puţin de jumătate din judeţe au raportat creşteri în S1

Vânzările de maşini au revenit pe plus, însă mai...

Autor: Bogdan Alecu

24.07.2015, 00:00 1328

Creşterea înmatriculărilor de autoturisme noi în primele şase luni ale anului reflectă în realitate avansul a doar 17 din cele 42 de judeţe la nivel naţional, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Avansul pieţei auto locale a fost susţinut în principal de înmatriculările de maşini noi din judeţele Cluj, Suceava şi Mureş, sin­gu­­rele în care înregistrările au fost de peste 20% în primul semestru al acestui an. Bucureştiul ocupă abia locul cinci în to­pul creşterilor, cu un avans de 17% faţă de pe­­­rioada similară a anului trecut la 23.000 de maşini. Chiar şi aşa, Capitala reprezintă în acest an 67% din totalul înmatriculărilor la nivel na­ţio­nal.

De partea cealaltă a clasamentului sunt jude­ţele Harghita, Mehe­dinţi şi Olt, cu scăderi între 46% şi 25% ale înmatriculărilor de maşini noi. În Me­he­dinţi spre exemplu s-au înma­triculat numai 50 de maşini în primul semestru, în scădere cu 26% faţă de perioada similară a anului trecut, unde oficial potrivit dealerilor s-au vândut însă numai şase maşini de către dealerii din Drobeta-Tur­nu Severin. În Harghita s-au vândut potrivit dea­le­ri­lor în total 470 de maşini noi, însă s-au înmatriculat numai 94.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO