Auto

Vinovatul pentru rechemarea în fabrică a 52.000 de maşini Mazda6 de pe piaţa americană - un păianjen

Vinovatul pentru rechemarea în fabrică a 52.000 de maşini Mazda6 de pe piaţa americană - un păianjen

Autor: Adrian Voicu

04.03.2011, 12:39 80

Un păianjen căruia îi place mirosul de benzină atât de multîncât alege să îşi construiască pânza în sistemele de emisie degaze ale maşinilor este cauza rechemării în fabrică a mii de maşiniMazda, scrie Reuters.

Conform companiei japoneze care a rechemat în fabrică 52.000 demaşini Mazda6, autoritatea americană de supraveghere a traficuluiauto a anunţat-o că pânzele de păianjen ar putea restricţionasistemele de emisie a gazelor, putând duce la o creştere apresiunii în rezervorul maşinii, din această cauză existând risculunor scurgeri de combustibil.

Conform Reuters, de vină este o anumită specie de păianjen,destul de rară, a cărui caracteristică principală este tocmaiatracţia pe care acesta o are pentru mirosul de benzină.

Mazda6 pare să fie singura maşină cu astfel de probleme. Avânddouă ţevi de eşapament, mirosul de benzină este destul de puternicpentru a atrage păianjenul dar nu îndeajuns pentru a-l omorî.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO