Auto

Volkswagen a înregistrat în T3 o creştere a profitului cu 46%

Profitul Volkswagen a crescut cu 46% în trimestrul al treilea, la 7 miliarde de euro

Foto: AFP

Autor: Marius Oncu - Mediafax

27.10.2011, 18:40 249

Profitul net al grupului auto german Volkswagen, cel mai mare din Europa, a crescut de peste trei ori în trimestrul al treilea, la 7 miliarde de euro, susţinut de un câştig excepţional din reevaluarea unor opţiuni de achiziţie pentru acţiuni Porsche, transmite Bloomberg.

Câştigul operaţional al grupului a avansat cu 46% în trimestrul al treilea, de la 2 miliarde de euro anul trecut la 2,9 miliarde de euro, şi a depăşit aşteptările, în contextul crerii mai ridicate pentru marca Audi şi modelele SUV ale brandului Volkswagen. Analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau un profit operaţional de 2,61 miliarde de euro.

În acelaşi timp, veniturile au urcat cu 25%, la 38,5 miliarde de euro.

Volkswagen se extinde în China şi Statele Unite, în încercarea de a depăşi Toyota, cel mai mare producător auto din lume. Grupul german vrea să crească cu 11% numărul de vehicule livrate, la nivelul record de 8milioane de unităţi.

Producătorul auto are un plan pentru investiţii de 62,4 miliarde de euro în următorii cinci în fabrici, noi modele, cercetare şi dezvoltare, pentru a susţine expansiunea globală. Volkswagen vrea să angajeze peste 50.000 de muncitori până în 2018, în contextul în care ţinteşte producţia a peste 10 milioane de maşini anual.

Profitul net al Volkswagen pentru primele nouă luni a crescut de la 4 miliarde euro anul trecut la 13,6 miliarde euro, susţinut de câştigul excepţional din trimestrul al treilea, în timp ce veniturile au avansat cu 26%, la 116,3 miliarde de euro.

Grupul a vândut 6,1 milioane de maşini în primele nouă luni, cu 14% mai mult ca anul trecut, susţinut de creşteri de 15% în China şi 20% în SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO