Auto

Volkswagen va plăti 1,2 miliarde de dolari în încercarea de a rezolva problemele apărute în urma scandalului Dieselgate din Statele Unite

Volkswagen va plăti 1,2 miliarde de dolari în...

Autor: Anca Olteanu

01.02.2017, 17:48 84

Înţelegerea nu este prima de acest tip de când a izbucnit scandalul emisiilor, iar aceasta are nevoie de aprobare din partea curţii. Fără aprobare, producătorul german de maşini ar putea fi forţat să cumpere toate maşinile, ceea ce l-ar costa aproape patru miliarde de dolari.

Firma de componente auto, Robert Bosch, un furnizor VW, a fost de acord să plătească 327,5 milioane de dolari proprietarilor americani de maşini afectate de testul de emisie.

Anterior, VW a fost de acord să cheltuiască zece miliarde de dolari pentru a compensa proprietarii a aproximativ 482.000 de maşini cu motor de doi litri, după ce a admis că a instalat un software secret care să modifice nivelul emisiilor.

Comisia Federală pentru Comerţ (Federal Trade Commission - FTC) a transmis, miercuri, că proprietarii care au cumpărat maşini cu motor de trei litri vor fi integral compensaţi printr-o combinaţie de reparaţii, compensaţii financiare adiţionale şi recumpărări pentru anumite modele.

Proprietarii modelelor din 2009 şi 2012 ar putea primi între 26.000 şi 58.000 de dolari pentru cumpărarea maşinilor, în funcţie de model şi kilometraj, potrivit FTC.

Pentru proprietarii şi oamenii care au închiriat modelele din 2013 şi 2016, Volkswagen este aşteptat să primească aprobare pentru repararea maşinilor astfel încât acestea să funcţioneze după reglementările de mediu din Statele Unite, a precizat FTC.

Totuşi, dacă VW nu va primi aprobare din partea autorităţilor din Statele Unite pentru modificări, într-o anumită perioadă de timp, compania trebuie să se ofere să cumpere acele vehicule, ceea ce va ridica suma pe care o va avea de plătit la patru miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO