Auto

Volvo vrea să lanseze în 2014 prima maşină care se conduce singură. Sistemul ar putea fi proiectat şi de inginerii români de la Continental

Volvo vrea să lanseze în 2014 prima maşină care se...

Autor: Bogdan Alecu

03.12.2012, 18:26 1061

Sub conducerea chinezilor de la Chery, Volvo are în plan lansarea primului automobil care se va putea conduce singur până la viteza de 50 km/h şi până în 2020 lansarea primului automobil Volvo în care nimeni nu va fi omorât sau rănit în cazul unui accident, acestea fiind cele mai ambiţioase planuri ale unui constructor auto într-un domeniu considerat SF până de curând.

„Suntem convinşi că acesta este viitorul şi vrem să ajungem primii acolo”, a spus Marcus Rothoff, şeful departamentului de dezvoltare a tehnologiei de asistenţă a şoferului, citat de Wall Street Journal. Volvo a fost primul constructor auto care a lansat un sistem care permite detectarea pietonilor şi oprirea completă a maşinii în situaţia unui impact iminent cu un pieton, nu doar cu un alt automobil.

Multe dintre sistemele care vor permite dezvoltarea automobilului autonom sunt proiectate în România, de către cei de la Continental Automotive, sisteme precum radarul care detectează maşina din faţă şi reduce viteza, sau cel de asistenţă la păstrarea benzii de rulare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO