Bănci și Asigurări

140 de sigle noi pentru UniCredit Tiriac

30.05.2007, 17:08 114

Siglele noii banci UniCredit Tiriac Bank au inceput sa fie instalate la cele 140 de unitati ale HVB Tiriac si UniCredit Romania, urmand sa fie expuse vineri, 1 iunie, data aparitiei pe piata a institutiei de credit rezultata din fuziune.
Avand in vedere dimensiunea retelei, va fi cel mai amplu proces de rebranding de pe piata bancara. La fuziunea precedenta, dintre HVB Bank si Banca Tiriac, retelele celor doua banci si-au pastrat imaginea initiala avand in vedere perspectiva apropiata a celei de-a doua fuziuni. Ajustari ale imaginii de brand urmeaza sa opereze anul acesta si BCR, in reteaua sa de 495 de unitati, pentru a reflecta apartenenta la grupul Erste.
Oficialii UniCredit afirma ca toate pregatirile pentru finalizarea procesului de integrare decurg conform programului, dupa ce in urma cu o sapamana a fost obtinuta si aprobarea finala din partea BNR.
Vineri, cele 140 de sucursale vor fi deschise publicului doar pentru consultanta. Clientii vor putea folosi cardurile emise de ambele banci fara intrerupere, desi nu este exclusa aparitia unor sincope de maximum 15 minute. Cardurile cu vechile branduri de banca vor fi inlocuite pe masura ce expira.
Toate numerele de cont ale clientilor UniCredit, indiferent de tipul acestora, vor fi schimbate de la 1 iunie, cele ale HVB Tiriac ramanand neschimbate. Tot de la 1 iunie, va fi introdusa o noua grila de tarife si comisioane, atat pentru clientii persoane fizice, cat si pentru companii.
Noua banca UniCredit Tiriac va avea peste 600.000 de clienti si va fi a patra mare banca de pe piata dupa active, pozitionandu-se intre Raiffeisen si Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO