Bănci și Asigurări

270.000 de angajaţi nu au niciun ban în contul de pensie

Autor: Ciprian Valentin Botea

21.03.2011, 23:40 21

Aproximativ 270.000 de participanţi la fondurile de pensiiprivate obligatorii (pilonul II) nu au niciun ban în conturileindividuale deoarece angajatorii nu le-au virat nicio contribuţiede la startul acestui sistem, în mai 2008, până în prezent,potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de PensiiPrivate (CSSPP). Numărul conturilor goale a scăzut însă cu 19% înultimul an, de la 332.000 de persoane în martie 2010.

Pe de altă parte în ultimul an a crescut numărul clienţilor pentrucare nu sunt virate în fiecare lună contribuţii la fondurile depensii private, fie pentru că angajatorii au probleme financiare,fie pentru că persoanele respective au rămas fără loc de muncă,susţin jucătorii din piaţă.

Contribuţiile la fondurile obligatorii sunt virate de CasaNaţională de Pensii din contribuţia la pensia de stat, iar dacăangajatorii nu-şi achită obligaţiile către stat, nici fondurileprivate nu-şi primesc banii. Contribuţia a fost majorată începânddin martie de la 2,5% la 3% din salariul brut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO