Bănci și Asigurări

4.000 euro, castigul mediu al unui director de HR de banca

4.000 euro, castigul mediu al unui director de HR de banca

Click pentru imaginea marita

13.08.2007, 20:06 37

Organizatiile care remunereaza cel mai generos departamentele de resurse umane sunt cele din domeniul bancar, telecom sau IT&C, in cadrul carora directorii de HR au salarii medii care ajung pana la 4.000 de euro pe luna.
"Domeniile in care directorii de resurse umane au cele mai mari salarii sunt in sistemul bancar si in multinationalele din domeniul telefoniei sau high tech", spune Monica Bolocan, director de resurse umane a celui mai mare producator local de cafea, Elite Romania.
Astfel, salariile din departamentul de resurse umane pleaca in general de la un minim de 500 de euro net. In functie de responsabilitati, mai bine platiti sunt specialistii in recrutare sau specialistii in compensatii si beneficii.
"Se poate pleca de la salarii de 600-700 euro pentru un specialist recrutare si se poate ajunge la 3.000 - 4.000 de euro pentru cel care ocupa pozita de director de resurse umane", explica si Diana Stan, professional placement consultant in cadrul firmei de recrutare Manpower. Astfel, salariile sefilor departamentelor de HR sunt comparabile cu orice pozitie de management din alte domenii ca vanzari, marketing sau financiar.
In functie de dimensiunea companiei si de rolul pe care il are managerul de HR, in unele organizatii pachetul sau salarial poate ajunge si pana la 8.000 - 9.000 de euro. Printre beneficiile extrasalariale oferite se numara masina de servicu, laptop sau pachete de actiuni la companiile care au aceasta politica.
Monica Bolocan este de parere ca salariile din departamentele de resurse umane vor creste, in medie, cu aproximativ 10% anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO