Bănci și Asigurări

Actionarii Agras au inceput restructurarea

07.10.2005, 18:50 23

Societatea de asigurari Agras, membra a grupului Wiener Staedtische, va transfera portofoliul sau de asigurari nonagricole companiei Unita. Aceasta masura face parte din planul de restructurare a companiei, aprobat ieri in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor.

De asemenea, actionarii Agras au decis desfiintarea unitatilor teritoriale ale asiguratorului si numirea lui Constantin Toma, directorul general al Omniasig, in functia de membru al Consiliului de Supraveghere (CS) al societatii.

Agras, companie specializata pe asigurari agricole, are o retea teritoriala formata din 45 de unitati si are peste 240 de angajati permanenti. "In functie de performantele unitatilor, unele vor fi pastrate", a declarat Dan Odobescu, presedintele CS al asiguratorului si directorul general al Unita. Produsele Agras vor fi vandute in reteaua celorlalte companii controlate de Wiener Staedtische. Reprezentantii companiei nu au spus ce se va intampla cu angajatii care lucreaza in unitatile ce vor fi desfiintate si nici ce alte masuri mai cuprinde planul de restructurare a societatii.

"Restructurarea companiei are drept scop trecerea Agras pe profit", a spus Odobescu. In 2004 si in primul semestru al acestui an, compania a inregistrat pierderi de peste 880.000 de euro (3,6 milioane de lei), respectiv de 1,2 mil. euro (4,4 milioane de lei).

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an, Agras va consemna pierderi de peste 700.000 de euro (2,6 milioane de lei) si se asteapta ca veniturile din prime brute subscrise sa atinga 12,2 milioane de euro (43,6 milioane de lei). Totusi, pierderea din primele sase luni ale anului, de peste un milion de euro, a depasit-o pe cea previzionata pentru intreg anul 2005.

In prima jumatate a anului, Agras a incasat prime nete in suma de 3,5 milioane de euro (13 milioane de lei), conform Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in scadere cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Infiintata in 1992, Agras are un capital social de 2,5 milioane de euro (8,9 milioane de lei), actionarii principali fiind Unita - 74,45% si Raiffeisen Bank Romania - 12,98%. Titlurile companiei sunt listate la Categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti. La ultimul pret de tranzactionare, de 0,299 lei, capitalizarea bursiera a asiguratorului a fost de 2,87 milioane de euro (10,24 milioane de lei).

Grupul Wiener Staedtische, din care face parte Agras, controleaza direct companiile Unita (99,99%) si Omniasig (72,8%), iar indirect este prezenta in actionariatul Agras, Omniasig-AGI, Omniasig-Asirag, Omniasig Addenda si Omniasig Asigurari de Viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO