Bănci și Asigurări

Actionarii Finansbank vor subscrie la majorarea de capital toata suma aprobata

27.09.2004, 00:00 17



Actionarii Finansbank vor subscrie intreaga suma de 125 de miliarde de lei (3 milioane de euro) aprobata pentru majorarea capitalului social al bancii, a declarat vicepresedintele bancii, Mirela Bordea.



"Chiar daca unii dintre micii actionari nu vor participa la majorarea capitalului, suma va fi completata in cea de-a doua etapa de subscriere", a spus Bordea.



Actionarii Finansbank au decis, la inceputul lunii august, majorarea capitalului social al bancii de la 474,6 miliarde lei la 600 de miliarde lei. Prima etapa de subscriere, in care se ofera drept de preemtiune tuturor actionarilor din data de 16 august, se va incheia la 5 noiembrie. Pana la 19 noiembrie, cei care si-au exercitat in totalitate dreptul de preemtiune pot sa subscrie noi sume pana la atingerea plafonului de 125 de miliarde lei.



Dupa ultima majorare, operata in luna mai, Finansbank AS controleaza 71,8% din capitalul filialei din Romania. Un pachet de 4,82% din actiuni se afla in posesia Finans Leasing Romania, iar restul de 23,38% din capital in proprietatea unui numar de 667 persoane fizice si juridice.



Tot in luna august, actionarii au aprobat o emisiune de obligatiuni corporative in valoare de 350 miliarde lei, fondurile atrase urmand sa asigure finantarea dezvoltarii si cresterii portofoliului de credite pe termen lung.



Strategia Finansbank Romania pentru anul in curs are ca obiectiv dezvoltarea activitatii prin deschiderea unui numar de 10 sucursale si agentii in Bucuresti si in tara, cat si prin extinderea ofertei de produse.



Banca vizeaza in egala masura segmentul de clienti persoane juridice, in special intreprinderile mici si mijlocii, si cel al persoanelor fizice.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO