Bănci și Asigurări

Acţionarii jucătorilor din piaţa financiară au adus circa 50 mil. euro la capital în august. În asigurări au ajuns cei mai mulţi bani

Cea mai mare majorare de capital a fost înregistrată în august în cazul Euroins, companie de asigurări aflată în redresare financiară, acţionarii bulgari aducând 44,9 mil. euro.

Cea mai mare majorare de capital a fost înregistrată în august în cazul Euroins, companie de asigurări aflată în redresare financiară, acţionarii bulgari aducând 44,9 mil. euro.

Autor: Claudia Medrega, Anelis Baciu

06.10.2016, 00:05 119
Investitorii străini care deţin busines­suri în industria financiară din România au adus aproape 50 mil. euro la capitalul sub­sidiarelor în luna august, infuziile cele mai mari fiind înregistrate în asigurări, potrivit datelor statistice ale Registrului Comerţului.
 
Cea mai mare majo­ra­re de capital a fost înre­gis­trată în luna august în cazul Euroins, com­pa­nie de asigurări aflată în re­dresare financiară, ac­­ţionarii bulgari adu­când 200 mil. lei (44,9 mil. euro). Euroins, deţi­nu­tă de Eurohold, se află în redresare financiară din luna octombrie a anului trecut, după ce un raport al Autorităţii de Supraveghere Fi­nan­cia­ră (ASF) a scos în evidenţă o serie de de­fi­cienţe privind solvabilitatea şi nivelul ca­pitalului. ASF a cerut acţionarilor să aducă pâ­nă la 400 mil. lei la capital şi să-şi revi­zu­ias­că programul de reasigurare. A doua ma­jo­ra­re a capitalului la Euroins, de până la 200 mil. lei, prevăzută de către Consiliul de Admi­nis­traţie al companiei să se desfăşoare în al doi­lea semestru din 2016, este con­diţionată de mai multe aspecte. Cuantu­mul majorării capi­talului social în această etapă urmează a fi stabilit funcţie de evoluţia ulterioară a indi­catorilor financiari, a performanţei eco­no­mice a companiei, precum şi de adecvarea pro­gramului de reasigurare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO