Companii

Cum a ajuns producătorul de mezeluri Fox din România, deţinut de familia Vulpe, să facă 477 mil. lei cu 950 de angajaţi

Cum a ajuns producătorul de mezeluri Fox din România,...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

02.05.2024, 00:07 30585

Fox Com Serv, cea mai mare companie din grupul Fox, care are ca principal domeniu de activitate pro­cesarea cărnii, a avut în 2023 o cifră de afaceri de 477 mil. lei, în creştere cu 33% faţă de anul prece­dent, arată datele de la Ministe­rul de Finanţe.

Rezultatele din 2023 includ atât activitatea de producţie, cât şi activi­ta­tea de distribuţie şi vânzare de me­ze­luri, conform datelor din Monitorul Oficial. Fox Com Serv a avut în 2023 un profit net de 52,3 mil. lei şi un număr mediu de 955 de salariaţi, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Marja de profit a fost astfel de 11%.

„Pentru domeniul industriei alimentare, respectiv al mezelurilor şi preparatelor din carne, 2023 a fost un an în care s-a înregistrat o scădere a volu­mului, cu 5% mai puţin comp­arativ cu 2022. Scăderea în volum s-a datorat în principal inflaţiei“, a declarat anterior Iulian Marinica, CEO al Fox, pentru ZF.

„A crescut preţul materiei prime, factor ce a condus la creşterea costului de producţie, a scăzut puterea de cumpărare, şi astfel consumatorul a ajuns să cumpere mai puţin.“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO