Bănci și Asigurări

Actionarul Certasig: Vindem compania peste cinci ani

20.09.2009, 15:40 53

Actionarul majoritar al Certasig,fondul de investitii Royalton Partners, are in plan sa isi vandapachetul de 95% din actiunile asiguratorului peste cinci ani, inconditiile in care a preluat compania in decembrie 2007.

Pana in prezent, fondul a investit 15 mil. euro in Certasig,companie de mici dimensiuni, cu afaceri de 10,4 mil. lei (2,8 mil.euro) anul trecut. Royalton Partners mai detine participatii lacompanii din Polonia si Cehia, valoarea totala a activelor fonduluifiind de circa 200 mil. euro. "In mod normal, pastramparticipatiile la companii timp de 3-7 ani. Ne asteptam ca peste 5ani sa vindem Certasig sau sa o listam la bursa", a declarat NigelWilliams, unul din partenerii fondului si presedinteleCertasig.

Asiguratorul s-a dezvoltat puternic dupa achizitia de catrefond. Daca in 2007 avea doar 15 angajati, in prezent numarulacestora se ridica la 100. Compania a lansat mai multe produse noi,printre care asigurari maritime si de sanatate, si mizeaza pecolaborarea cu brokerii. Potrivit lui Williams, anul acestaCertasig va inregistra prime brute subscrise de 9 mil. euro, detrei ori peste nivelul din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO