Bănci și Asigurări

Acţiunile Deutsche Bank au trecut de pragul de 12 euro

Acţiunile Deutsche Bank au trecut de pragul de 12 euro

Autor: Ştefan Stan

06.10.2016, 11:48 251

Deutsche Bank, care a fost principalul subiect în sistemul bancar în ultimele săptămâni, a cresut pe bursă cu 2,2%, urcând peste nivelul de 12 euro per acţiune pentru prima oară de când a fost ameninţată cu o amendă de 14 miliarde de dolari din partea autorităţilor din SUA.

Acţiunile Deutshce Bank au crescut cu 25% faţă de ultima vineri, pe fondul speculaţiilor că Deutsche va plăti penalităţi de numai 5 miliarde de dolari pentru modul în care a acordat credite ipotecare înainte de criza financiară din 2007-2008.

Acţiunile băncilor europene îşi revin în această dimineaţă, în condiţiile în care Fondul Monetar Internaţional a trimis creditorilor mesajul că ar trebui să nu se mai plângă legate de profitabilitatea slabă.

În ultima rundă de întâlniri la Washington de săptămâna aceasta, FMI a susţinut politica Băncii Centrale Europene, spundu-le băncilor din Europa că trebuie să înceapă să se adapteze la noua lume a ratelor scăzute, a schimbărilor tehnologice şi a reglementărilor mai stricte.

Peter Dattels, directorul FMI pe pieţele de capital, a subliniat faptul că Deutsche este unul dintre creditorii care trebuie să continue facă ajustări pentru a-şi convinge investitorii că modelul de business este viabil şi că va fi profitabil.

Indicele Stoxx 600 a urcat cu 0,4% în şedinţa de joi. Indicele FTSE 100 a scăzut cu 0,02% în Londra, în timp ce indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 0,40%. Indicele CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 0,32%, în timp ce Spania a avut un avans de 0,36% pe bursă.

La Bucureşti, indicele BET a avut o scădere de 0,34%. OMV petrom a înregistrat cea mai mare scădere, de 0,83%, urmat de Banca Transilvania, de 0,82%.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO