Bănci și Asigurări

Afacerile asigurătorilor cresc, dar încă sunt sub nivelul din 2008

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Anelis Baciu

17.09.2013, 21:03 393

Vânzările de poliţe auto obligatorii (RCA) şi de asigurări de locuinţe au fost motoarele pieţei de asigurări şi în primul semestru, valoarea subscrierilor la nivelul întregii pieţe fiind de 4,26 miliarde de lei (970 mil. euro), ceea ce înseamnă un avans de numai 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Au­to­rităţii de Suprave­ghere Financiară.

„Asigurările nu au ieşit din criză, primele subscrise nu au revenit la nivelul din primul semestru al lui 2008 şi nici nu cred că îl va atinge prea curând. În plus, nu putem vorbi de o creştere reală atât timp cât asigurările facultative, în special Casco, nu cresc, ci dimpotrivă, scad. Avansul de 3% vine în principal din majorarea tarifelor la RCA“, a afirmat Viorel Vasile, managing partner al brokerului de asigurare Safety.

Afacerile companiilor de asigurări au fost generate în principal de asigurările RCA, care au urcat cu 14%, până la 1,1 miliarde de lei şi de poliţele împotriva incendiilor şi calamităţilor naturale, care au însumat 600 mil. lei, adică un plus de 13%. În acelaşi timp, încasările din asigurări Casco s-au contractat cu 6%, până la 875 mil. lei. Despăgubirile plătite de asigurători au scăzut în acelaşi timp cu 1%, până la 2,5 miliarde de lei (570 mil. euro).

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels