Bănci și Asigurări

IMA a certificat 16.000 de agenţi de asigurări anul trecut

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ciprian Botea

28.07.2013, 20:58 1502

Institutul de Management în Asigurări (IMA), insti­tuţie specializată în pregătirea şi certificarea agenţilor de asigurări, a examinat anul trecut aproape 17.600 de persoane, iar 93% din aceştia au obţinut certificarea solicitată, potrivit datelor din raportul anual al fostei Comisii de Supravgehere a Asi­gurărilor (CSA).

„Dintotdeauna s-a pus problema calităţii pregătirii oamenilor care vând asigurări. Scopul nostru este să ridicăm nivelul de educaţie al celor care vin în contact cu publicul şi prin aceasta să creştem încrederea clienţilor în sistemul de asigu­rări. O preocupare principală pe care am avut-o din momentul preluării conducerii acestei instituţii a fost să o aduc într-o poziţie profitabilă“, a declarat Nicolae Crişan, preşedintele consiliului director al IMA.

Majoritatea acestora, respectiv 11.700 de persoane, au fost agenţi de asigurări care au susţinut examenul periodic necesar pentru a putea vinde în continuare produse de asigurare. Nu­mă­rul agenţilor noi care au primit calificarea anul trecut a fost de aproape 4.000 de persoane. Totodată, un număr de 440 de executivi din companiile de brokeraj au promovat anul trecut examenul periodic, în timp ce alţi 154 de executivi ai unor firme de brokeraj au obţinut certificatul de calificare profesională. Vânzătorii de asigurări trebuie să facă dovada că au urmat un curs de pregătire profesională continuă la fiecare trei ani.

Certificatul de calificare profesională se obţine în urma susţinerii unui examen organizat de IMA. Examenele sunt organizate periodic în Bucureşti şi în cinci centre regionale, respectiv Iaşi, Constanţa, Cluj, Târgu-Mureş şi Timişoara. O treime din cele 556 de sesiuni de examinare de anul trecut au fost organizate în Bucureşti.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO