Bănci și Asigurări

Afacerile Cardif au urcat cu 67%

28.02.2010, 23:04 18

Cardif, companie de asigurari de viata a grupului francez BNPParibas, a subscris anul trecut prime in valoare de 36 mil. lei(8,5 mil. euro), in crestere cu 67% fata de anul anterior.

Compania functioneaza in sistem bancassurance, adica vindeasigurari atasate creditelor prin intermediul bancilor si alinstitutiilor financiare nebancare.

Asiguratorul colaboreaza in special cu Cetelem, compania decredite de consum a BNP Paribas, cel mai mare jucator din aceastapiata.

"Scaderile cele mai mari au fost inregistrate pe asigurarile deviata atasate creditelor auto, din cauza evolutiei pietei auto in2009 (care a scazut cu 60% - n.r.). Cea mai mare crestere aminregistrat-o pe segmentul asigurarilor de viata atasate creditelorde nevoi personale, datorita castigarii de noi parteneriate dedistributie in acest domeniu. Valoarea despagubirilor a crescutsemnificativ, in special pe riscul de somaj, unde numarul sivolumul daunelor au crescut de peste 10 ori", afirma Carmen Bahrim,directorul general al Cardif.

Ea spune ca operatiunile Cardif au trecut pe profit anul trecut.In 2008 Cardif Asigurari a raportat o pierdere de 380.000 delei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO