Bănci și Asigurări

Afacerile Generali au scăzut cu 8% la nouă luni, iar daunele cu 12%

Afacerile Generali au scăzut cu 8% la nouă luni, iar...

Autor: Adrian Dumitrache

28.11.2013, 20:43 106

Generali a subscris în perioada ianuarie-septembrie prime de 334 de milioane de lei (75 mil. euro), în scădere cu 8% faţă de primele nouă luni din 2012, pe fondul reducerii veniturilor pe segmentul asigurărilor generale, potrivit datelor transmise de asigurător la solicitarea Mediafax. „Scăderea înregistrată în primele nouă luni este justificată de politica adoptată de Generali în direcţia concentrării pe linii de business profitabile“, au declarat reprezentanţii companiei. Veniturile din asigurări de viaţă au fost de aproape 65 mil. lei, în urcare cu 3%, evoluţie susţinută de avansul cu două cifre al subscrierilor pe asigurări de grup (employee benefits). Subscrierile din asigurări generale au fost, în schimb, de 269 de milioane de lei, comparativ cu 300 de milioane de lei în urmă cu 12 luni.

Cea mai mare pondere este deţinută de asigurările facultative Casco, unde subscrierile au fost de 105 de milioane de lei, în creştere cu 2%. Asigurările auto reprezintă 40% din volumul total de business al companiei, iar trei sferturi dintre acestea sunt poliţe Casco. Asigurările de viaţă reprezintă 19% din volumul de prime subscrise de companie, în creştere cu două puncte procentuale ca pondere în portofoliu faţă de septembrie 2012. Poliţele pentru locuinţe cumulează 13% din afacerile companiei, iar asigurările de călătorie în străinătate (travel) au atins 4% din volumul subscrierilor. Generali a plătit despăgubiri de 194 de milioane de lei în primele nouă luni, în scădere cu 12% faţă de 2012, rezultat justificat de reducerea ponderii asigurărilor auto obligatorii în totalul afacerilor.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO