Bănci și Asigurări

Afacerile imobiliare au dublat profitul Grawe la sase luni

16.08.2007, 20:01 21

Grawe Asigurari a incheiat primul semestru cu un profit net de aproape 3,8 milioane de lei (1,13 milioane de euro), in crestere cu 121% fata de primele sase luni ale anului trecut.
Profitul companiei s-a majorat de doua ori mai repede decat primele brute subscrise, care au crescut cu 56,7% comparativ cu aceeasi perioada din 2006. La sfarsitul lunii iunie, valoarea acestora era de 35,5 milioane de lei (peste 10,6 milioane de euro).
Dublarea profitului in primul semestru s-a datorat reducerii costurilor, dar si castigurilor obtinute din afaceri pe piata imobiliara, potrivit directorului general al Grawe Asigurari, Peter Kasyk.
Grawe detine 51% din actiunile companiei Grawe Consulting & Development, care are ca obiect de activitate inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare. Restul actiunilor sunt controlate de Grawe Liegenschaftenbeteiligungs, o filiala a grupului austriac Grawe, din care face parte si compania de asigurari. La sfarsitul lunii aprilie, Grawe Asigurari a investit 3,7 milioane de euro in capitalul companiei de real estate.
Rezultatul financiar obtinut de Grawe in prima jumatate a anului se apropie de profitul obtinut in tot anul trecut, in valoare de 1,2 milioane de euro. In 2006, Grawe a fost una dintre cele mai profitabile companii de pe piata asigurarilor, ocupand locul zece in acest clasament.
"Aceasta imbunatatire substantiala a rezultatului financiar se datoreaza atat cresterii vanzarilor, cat si cresterii valorii activelor si unui castig mai mare din investitii pe fondul aplicarii strategiei de control a cheltuielilor, strategie implementata la nivelul intregului grup Grawe", a declarat Peter Kasyk.
La sfarsitul anului trecut, Grawe era a sasea companie de pe piata asigurarilor de viata, cu afaceri de peste 64,5 milioane de lei (18,3 milioane de euro). Asiguratorul intentioneaza sa se implice in distributia de pensii private obligatorii (pilonul II), compania urmand sa infiinteze in curand un broker de pensii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO