Bănci și Asigurări

Afacerile ING Asigurări au crescut cu 3% anul trecut, dar profitul s-a înjumătăţit

Autor: Ciprian Botea

16.02.2011, 12:40 20

ING Asigurări, cea mai mare companie din piaţa asigurărilor deviaţă, a subscris anul trecut prime brute în valoare de 543milioane lei (129 mil. euro), în creştere cu 3% faţă de 2009.Creşterea afacerilor a încetinit în trimestrul patru având învedere că după primele nouă luni asigurătorul raportase un avans cu4,3% al primelor brute subscrise.

Compania a avut un profit brut de 46,5 milioane lei în 2010, lajumătate comparativ cu rezultatul brut, de 93 milioane de lei, din2009. "Rezultatul este în concordanţă cu obiectivele stabilite şi afost influenţat de proiectele realizate pentru lansarea de noiproduse şi extinderea canalelor de distribuţie", susţinreprezentanţii asigurătorului.

ING Asigurări avea active în administrare de 1,99 miliarde leila sfârşitul anului trecut, cu 11% mai mult decât în perioadacorespunzătoare din 2009.

Cea mai mare creştere s-a înregistrat în cazul asigurărilor detip-unit linked (poliţe de viaţă cu componentă de economisire), încazul cărora valoarea primelor brute subscrise a avansat cu39%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO