Bănci și Asigurări

Agricultura şi industria sunt cele mai creditate sectoare

Agricultura şi industria sunt cele mai creditate sectoare

Autor: Liviu Popescu

15.06.2015, 00:06 131
Agricultura şi industria sunt sectoarele economice care au avut o evoluţie pozitivă a creditării în aprilie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce la polul opus stocul de credite din sectorul construcţiilor a scăzut cu 8%, iar împrumuturile acordate administraţiei s-au contractat cu 5%, potrivit datelor agre­gate de BNR.
 
La fel ca în lunile precedente, agricultura a înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere anuală a creditelor acordate şi a angajamentelor asumate de instituţiile de credit, respectiv 5%, la 11,8 miliarde de lei. Cu toate acestea, ponderea finanţărilor în acest sector rămâne redusă, adică 4%.
 
La nivel agregat, creditele şi angajamentele acordate de instituţiile de credit în aprilie au însumat aproximativ 309 mld. lei, în creştere cu 2 mld. lei faţă de aprilie 2014. Comparativ cu luna martie din acest an, nivelul este în scădere cu circa 7 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO