Bănci și Asigurări

AIG Life a facut cel mai mare profit din piata la sase luni

AIG Life a facut cel mai mare profit din piata la sase luni

Theodor Alexandrescu, directorul general al AIG Life

27.08.2008, 18:44 30

AIG Life, al doilea jucator din piata asigurarilor de viata, a obtinut in primul semestru un profit brut de 24 mil. lei (peste 6,5 mil. euro), dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Acesta este cel mai mare profit raportat de o companie de asigurari in primele sase luni ale acestui an. Printre primele companii dupa valoarea profitului din primul semestru se mai numara liderul pietei asigurarilor, Allianz-Tiriac (rezultat operational de 5 mil. euro), liderul segmentului de asigurari de viata, ING Asigurari (profit brut de 5,2 mil. euro) sau numarul doi din asigurari generale, Omniasig (profit brut de 5,4 mil. euro).
"La volumul nostru de prime brute subscrise este normal sa avem un astfel de rezultat, este conform asteptarilor noastre. Modelul nostru financiar consecvent in ceea ce priveste achizitia, subscrierea asigurarilor si costurile ne-a adus acest rezultat", a declarat Theodor Alexandrescu, directorul general al AIG Life.
Afacerile AIG Life au ajuns la 140 mil. lei (38,1 mil. euro) la sfarsitul lunii iunie, ceea ce inseamna ca asiguratorul lucreaza cu o marja a profitului brut de circa 17%. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, primele brute subscrise au urcat cu 51% in lei sau 37% in euro.
"Cresterea afacerilor s-a datorat atat fortei de vanzari proprii, cat si brokerilor care au vandut pensii obligatorii pentru noi, iar apoi s-au concentrat pe asigurari de viata", explica Alexandrescu.
Circa 60% din vanzarile din primul semestru au fost realizate prin agentiile proprii, 20% prin brokeri, circa 14% prin intremediul parteneriatelor cu institutii financiare, iar restul prin marketing direct (telefoane, e-mailuri etc.). In luna septembrie compania intentioneaza sa isi dezvolte reteaua de distributie prin extinderea in zona Moldovei, unde acum AIG Life nu este prezenta. Asiguratorul va deschide agentii in Iasi, Suceava, Bacau si Focsani, iar ulterior se va dezvolta si in Piatra-Neamt, Botosani si Vaslui.
"In zona Moldovei se concentreaza 20% din potentialul pietei de asigurari de viata si o treime din populatia tarii, de aceea este important sa ne extindem acolo", afirma seful AIG Life. In prezent, compania are 18 agentii, iar pana la sfarsitul anului viitor si-a propus sa dubleze numarul acestora, la 36, toate agentiile functionand in sistem de franciza.
Tot in curand AIG Life va incheia un parteneriat cu o institutie financiara pentru distributia de produse de tip employee benefits, adica beneficii oferite de companii angajatilor lor. In aceasta categorie intra asigurarile de viata, de sanatate sau pensiile private.
"Obiectivul nostru pentru urmatorii ani este sa devenim lideri pe piata asigurarilor de viata din punctul de vedere al cifrei de afaceri. Cred ca expansiunea teritoriala si produsele employee benefits ne vor aduce cresterea de care avem nevoie pentru a ajunge pe primul loc", spune Alexandrescu.
AIG Life va lansa la inceputul lunii septembrie un produs de asigurare de sanatate, Extramed, in colaborare cu mai multe clinici, cea mai mare fiind reteaua MedLife.
"Ne asteptam sa vindem 150-200 de polite pe luna in urmatoarele sase luni, dupa care cred ca vanzarile vor creste semnificativ. Acest produs a fost creat ca urmare a unui studiu de piata, care arata ca 25% dintre romani isi doresc o asigurare privata de sanatate", afirma directorul general al AIG Life.
Asigurarea de sanatate Extramed costa intre 702 lei (200 de euro) si 3.818 lei (1.090 de euro) pe an, in functie de serviciile acoperite si de varsta asiguratului. Aceasta asigurare are trei variante: Silver, Gold si Platinum, cu diferite acoperiri. De exemplu, pentru o persoana cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani, o polita Extramed costa 826 de lei pe an in varianta Silver, 1.221 de lei in varianta Gold si 1.616 lei in varianta Platinum.
Polita acopera cheltuielile cu internarea in spital, terapia intensiva, interventiile chirurgicale, anestezia, trasportul cu ambulanta si altele, despagubirile avand un plafon maxim, in functie de tipul de polita. De exemplu, cheltuielile cu interventiile chirurgicale sunt acoperite in limita a 2.000 de lei de polita Silver, 3.000 de lei de Gold si 4.000 de lei de Platinum. De asemenea, polita ofera posibilitatea diagnosticarii in SUA, prin trimiterea analizelor asiguratului catre institutii ca Children's Hospital Boston, Duke University Health System, UCLA Healthcare, Partners Healthcare si altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO