Bănci și Asigurări

AIG Life, afaceri de 18,4 mil. euro in primul trimestru

AIG Life, afaceri de 18,4 mil. euro in primul trimestru

Theodor Alexandrescu, directorul general al AIG Life

29.05.2008, 13:15 15

AIG Life, a doua companie din piata asigurarilor de viata, a inregistrat afaceri de 18,4 milioane de euro in primul trimestru, in crestere cu 34% fata de aceeasi perioada a anului trecut si dublu fata de media pietei.
"Cresterea inregistrata pe primul trimestru 2008 continua curentul ascendent ce are la baza un management eficient, orientat catre obiective, atat pentru distributie, cat si pentru operatiuni. Inca mai culegem roadele training-ului intensiv desfasurat pentru toate liniile de distributie in timpul perioadei de inrolare (in campania de aderare la fondurile de pensii obligatorii - n.r.), care a avut un impact pozitiv si asupra segmentului de asigurari de viata", afirma Theodor Alexandrescu, directorul general al AIG Life.
Afacerile companiei din primele trei luni se afla la jumatate fata de nivelul inregistrat de ING Asigurari de Viata, liderul pietei de profil. ING Asigurari a incheiat primul trimestru cu subscrieri de 37 de milioane de euro, in crestere cu 9%. Profitul brut al AIG Life din primul trimestru a fost de circa 2,7 milioane de euro (10 mil. lei), fata de 2,1 milioane de euro (7 mil. lei) in aceeasi perioada din 2007.
In tot anul trecut, compania AIG Life a obtinut prime brute subscrise de circa 68 de milioane de euro si un profit brut de 9,2 milioane de euro.
Grupul American International, din care face parte compania, mai detine pe piata locala societatea AIG Romania, specializata in asigurari generale pentru clienti corporate, si AIG Fond de Pensii, care activeaza pe piata pensiilor obligatorii (pilonul II). Administratorul de pensii este al patrulea jucator de pe piata de profil, cu aproximativ 261.000 de clienti si active de circa 6,3 milioane de lei (peste 1,7 milioane de euro).
Piata asigurarilor de viata a ajuns la
416,7 milioane de lei (113 milioane de euro) in primul trimestru, cresterea fata de aceeasi perioada din 2007 fiind de 25,7%. In totalul pietei asigurarilor, politele de viata au o pondere de 17,5%. Despagubirile platite de asiguratori pentru aceste polite au fost de 57,2 milioane de lei (15,5 milioane de euro), cresterea fiind de numai 2,7%. La sfarsitul lunii martie erau in vigoare 7,37 milioane de contracte de asigurari de viata, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
Situatia este foarte diferita fata de cea din asigurari generale, unde daunele au un ritm de crestere mai mare decat primele brute subscrise, iar numarul companiilor cu profituri semnificative este redus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO