Bănci și Asigurări

AIG Life se apropie in viteza de profitul liderului

AIG Life se apropie in viteza de profitul liderului

Theodor Alexandrescu, directorul general al AIG Life: Rezultatele financiare sunt produsul strategiei noastre consecvente de dezvoltare a distributiei, crestere a eficientei operatiunii si retentie mare a clientilor.

19.05.2008, 19:13 16

AIG Life, al doilea jucator din piata asigurarilor de viata, si-a majorat anul trecut profitul brut cu 34%, pana la 9,2 milioane de euro (30,9 milioane de lei). In 2006, compania a obtinut un castig brut de 6,7 milioane de euro.
Profitul AIG Life a ajuns astfel la nivelul celui obtinut de ING Asigurari de Viata, prima companie de pe piata de profil, care a raportat pentru anul trecut un castig brut de circa 9,3 milioane de euro (31,1 mil. lei). Afacerile AIG Life se situeaza insa la mai putin de jumatate fata de cele ale ING Asigurari.
In 2007, al doilea jucator din piata asigurarilor de viata a raportat prime brute subscrise de aproape 68 de milioane de euro, in timp ce liderul pietei a incheiat exercitiul financiar cu afaceri de peste 150 mil. euro.
Fata de anul anterior, primele brute subscrise de AIG Life au urcat cu 70%, principalul motor de crestere fiind majorarea numarului de agenti de la 1.000 la 4.000.
"Rezultatele financiare ale AIG Life pentru anul 2007 sunt produsul strategiei noastre consecvente de dezvoltare a distributiei, crestere a eficientei operatiunii si retentie mare a clientilor", a declarat Theodor Alexandrescu, directorul general al AIG Life.
Cu profitul de anul trecut, AIG Life intra in grupul restrans al companiilor de pe piata locala care obtin castiguri semnificative, alaturi de ING Asigurari, Omniasig (12 milioane de euro brut in 2007) si Allianz-Tiriac (9,3 milioane de euro net).
De altfel, companiile de asigurari de viata s-au dovedit a fi in ultimii ani mult mai profitabile decat cele de asigurari generale, care pierd foarte multi bani din cauza daunelor din asigurari auto si din polite de riscuri financiare. Mai multe companii de asigurari generale au raportat pentru anul trecut pierderi importante, printre acestea numarandu-se Astra-Uniqa (minus 21 de milioane de euro), Ardaf (minus 17,6 milioane de euro) sau Asirom (minus 9 milioane de euro).
AIG Life face parte din grupul American International Group, unul dintre liderii mondiali ai pietei financiare, prezent pe piata locala si cu o companie de asigurari generale, AIG Romania, specializata pe clienti corporate.
Grupul mai detine o companie de pensii obligatorii (pilonul II), care are in prezent circa 261.000 de clienti, fiind al saselea jucator din aceasta piata. In a doua jumatate a acestui an, AIG Life va intra pe piata pensiilor facultative (pilonul III), prin lansarea a 2-3 fonduri cu diferite grade de risc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO