Bănci și Asigurări

AIG vireaza acum si catre persoanele fizice

19.12.2005, 17:48 17

AIG Romania se va orienta, incepand cu vara anului viitor, catre piata produselor de asigurare pentru persoane fizice, spune John McPhee, vicepresedinte regional pe asigurari de accidente si boala la AIG Central Europe & C.I.S.

Pana acum, sucursala romaneasca de asigurari generale a grupului de servicii financiare AIG a lucrat doar cu clienti corporate. Primele produse pe care AIG le va vinde persoanelor fizice sunt asigurarile de accidente si boala.

"Vrem sa ne dezvoltam businessul din Romania si sa echilibram diferitele sectoare ale afacerii. Strategia pentru anul viitor este sa oferim produse si persoanelor fizice, nu doar companiilor", spune McPhee.

"Am observat ca piata asigurarilor de viata creste foarte repede, ceea ce inseamna ca oamenii sunt pregatiti sa cumpere asigurare. Cred ca asigurarile simple de accidente si boala pentru persoane fizice se vor vinde foarte bine", adauga el.

AIG este prezenta pe piata asigurarilor de viata prin AIG Life.

Pentru a dezvolta aceasta linie de business, compania va angaja anul viitor inca 10-12 persoane. In prezent, sucursala romaneasca a grupului AIG are 16 angajati.

"In majoritatea tarilor in care suntem prezenti, lucram mai degraba cu angajati permanenti decat cu agenti de asigurare. In Ungaria, de exemplu, pentru a vinde asigurari de accidente si boala persoanelor fizice, am mai angajat 12 persoane. Nu vad de ce nu am putea face acelasi lucru in Romania", explica McPhee.

Reprezentantii companiei au declarat ca negociaza cu cateva banci pentru a-si distribui produsele prin intermediul acestora, insa nu au dat mai multe detalii. De asemenea, produsele vor fi distribuite prin angajatori, sub forma de pachete de employee benefits, adica angajatii vor putea cumpara prin intermediul angajatorilor polite de asigurare la un pret mai mic. Prima pentru produsele de asigurare de accidente si boala destinate persoanelor fizice va fi de 3-10 dolari pe luna, in functie de acoperirile solicitate de client, iar sumele asigurate ar putea ajunge pana la 50.000 de dolari.

In primele noua luni, AIG Romania a avut afaceri de 17,7 mil. euro si un profit net de peste 590.000 de euro. Pe asigurari de accidente si boala, compania a subscris circa 830.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO