Bănci și Asigurări

Allianz-Ţiriac a înregistrat prime subscrise de peste 1 mld. lei după 9 luni din 2020 şi un profit operaţional de 124 mil. lei, în creştere cu 25%

Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac: Am remarcat un interes mai mare pentru protejarea vieţii şi sănătăţii, urmat de acţiune prin închierea unei asigurări.

Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac: Am remarcat un interes mai mare pentru protejarea vieţii şi sănătăţii, urmat de acţiune prin închierea unei asigurări.

Autor: Mircea Nica

09.12.2020, 00:04 298

♦ Profitul operaţional al asigurătorului a crescut cu 25% în primele nouă luni din 2020, ajungând la circa 124 mil. lei ♦ Asigurările de viaţă au înregistrat la Allianz-Ţiriac o creştere de 20% la finalul primelor nouă luni din 2020.

Allianz-Ţiriac, al doilea cel mai mare asigurător din piaţa locală, a terminat primele nouă luni din 2020 cu un volum al primelor brute subscrise de peste 1 mld. lei, cu 2,5% mai puţin comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit informaţiilor transmise de companie.

„Dincolo de efec­te­le negative în plan me­dical, social şi eco­no­mic, pande­mia COVID-19 a adus şi schim­bări pe care am reu­şit să le capi­talizăm şi să îi ajutăm pe cli­enţii noştri să pro­te­jeze ceea ce con­tează pe ei. Locu­inţa a de­venit mai mult decât spaţiul de relaxare şi petrecere a timpului cu familia, a devenit principalul scut de protecţie îm­potriva noului co­rona­virus şi a bene­ficiat de mai multă atenţie, inclu­siv prin asigurare. Tot­odată, am re­mar­cat un in­teres mai mare pen­tru pro­te­ja­rea vieţii şi sănătăţii, ur­mat de acţiune prin înche­ierea unei asigurări. Aceste ten­dinţe sunt îmbu­cu­ră­toare, fiind sem­nalul că avem capacitatea de a re­duce mai ra­pid deca­lajul de pro­tecţie fi­nanciară“, a transmis Virgil Şon­cu­tean, CEO al Allianz-Ţiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO