Bănci și Asigurări

Allianz-Tiriac a platit dividende de 3,3 mil. euro

Allianz-Tiriac a platit dividende de 3,3 mil. euro

Compania intentioneaza sa infiinteze o societate de administrare a pensiilor

09.08.2006, 19:11 77

Allianz-Tiriac, primul jucator de pe piata asigurarilor, a distribuit actionarilor dividende aferente anului trecut in valoare de 12 milioane de lei (peste 3,3 milioane de euro), potrivit informatiilor furnizate de companie.
Actionarii companiei de asigurari sunt grupul german Allianz (51,62% din actiuni) si off-shore-ul Vesanio Trading Ltd. (44,01%), detinut de omul de afaceri Ion Tiriac.
Din profitul net obtinut in 2005, in valoare de 36 mil. lei (10 mil. euro), peste 4,6 mil. lei (1,3 mil. euro) au fost alocate pentru majorarea capitalului social, care a ajuns astfel la valoarea de 35 mil. lei (aproape 10 mil. euro).
De asemenea, angajatii companiei de asigurari au primit participatii la profit in valoare de 3,8 mil. lei (1 mil. euro).
La fel ca in anii anteriori, peste jumatate din profit va fi utilizat pentru finantarea proiectelor de dezvoltare a companiei, cel mai important dintre acestea fiind infiintarea unei societati de administrare a pensiilor private (fonduri de pensii din pilonul II si pilonul III). Capitalul social minim pentru o astfel de societate este de 4 milioane de euro, potrivit legislatiei care reglementeaza pensiile private.
"Compania a alocat deja o parte din cheltuieli pentru dezvoltarea unei divizii care se va ocupa de pensiile private, pana la infiintarea unei societati de administrare a pensiilor", a declarat Marius Onofrei, director de relatii publice la Allianz-Tiriac. Seful diviziei de pensii private si viitorul sef al companiei de administrare a pensiilor este Crinu Andanut, fost director regional pentru regiunea de vest in cadrul companiei de asigurari.
S-au mai aratat interesate de administrarea pensiilor private companiile AIG Life, ING Asigurari de Viata, Generali, Certinvest sau Astra.
Allianz-Tiriac a inregistrat in primele cinci luni ale anului prime brute subscrise in valoare de 128 mil. euro. Compania are 170 de unitati teritoriale si 1.750 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO