Bănci și Asigurări

Allianz-Tiriac: afacerile scad in premiera, dar sunt mai profitabile

Allianz-Tiriac: afacerile scad in premiera, dar sunt mai profitabile
26.02.2010, 00:00 28

Allianz-Tiriac, liderul pietei locale a asigurarilor, a incheiatanul trecut cu afaceri in scadere cu 7%, dar profitul operationalal companiei s-a majorat cu 10%.

Primele brute subscrise totale au fost de 1,29 mld. lei (307mil. euro), mai mult de jumatate din acestea provenind dinasigurari auto Casco, segment pe care compania a inregistrat oscadere de 8%, pana la 720 mil. lei (171 mil. euro). Pe totsegmentul asigurarilor generale Allianz-Tiriac a raportatsubscrieri de 1,2 mld. lei, cu 6% sub nivelul din 2008. SegmentulRCA (asigurari de raspundere civila auto obligatorie) este singuralinie de business importanta unde Allianz-Tiriac a inregistrat ocrestere, de 18%, pana la 225 mil. lei. Din asigurari de bunuri sicladiri primele brute subscrise au fost de 180 mil. lei, in scaderecu 10%.

Despagubirile platite de Allianz-Tiriac pentru asigurarigenerale au urcat cu 11%, pana la 906 mil. lei. Profituloperational pe acest segment s-a majorat cu 14%, ajungand la 37mil. lei la sfarsitul anului trecut.

Din activitatea de asigurari de viata primele brute subscrise auscazut cu 17%, coborand la 88 mil. lei. "Scaderea a fostdeterminata aproape exclusiv de rascumpararile si reducereavolumului de polite nou-vandute pe clasa de asigurari de viatalegate de investitii, produsele din aceasta categorie reducandu-siponderea in portofoliul de asigurari de viata al companiei pana la55%, fata de 62% in 2008", explica oficialii Allianz-Tiriac.

Profitul operational din asigurari de viata a crescut usor, cu3%, pana la 9 mil. lei. Per total, castigul operational dinasigurari generale si de viata a fost de 46 mil. lei. "In ceea cepriveste perspectivele de crestere a afacerilor, nu avem asteptarifoarte mari de la 2010. Proiectiile noastre anticipeaza scadereapietei pe ambele segmente de asigurari - generale si de viata - siin acest context vom fi multumiti daca, la nivelul Allianz-Tiriac,vom reusi sa ne conservam afacerile. Pe termen scurt vom continuasa insistam pe dezvoltarea unor programe in masura sa ne plasezeintr-o pozitie cat mai buna in vederea fructificariioportunitatilor de crestere pe care noi le vedem a reaparea undevain cursul anului 2011", afirma Cristian Constantinescu, directorulgeneral al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO