Bănci și Asigurări

Allianz-Tiriac, buget de 399 mil. euro pentru 2008

18.12.2007, 17:14 22

Allianz-Tiriac, cea mai mare companie din piata asigurarilor, si-a bugetat pentru anul viitor afaceri de 399 de milioane de euro, din care 360 de milioane de euro din asigurari generale si 39 de milioane de euro din asigurari de viata.
Fata de bugetul pentru anul acesta, cresterea pe care si-a propus sa o obtina asiguratorul este de circa 13%.
Pentru acest an, bugetul Allianz-Tiriac presupune subscrieri de 325 de milioane de euro din asigurari generale si de 29 de milioane de euro din asigurari de viata.
Compania estimeaza ca va incheia acest an cu un profit operational de 7 milioane de euro.
"In 2008 trebuie sa obtinem un profit cel putin la nivelul rezultatului din acest an. Cu toate masurile pe care le-am luat, sunt sanse ca profitul sa mearga pe un trend crescator", a declarat pentru ZF Cristian Constantinescu, directorul general al Allianz-Tiriac. El considera ca piata asigurarilor va continua sa inregistreze pierderi si anul viitor, asa cum s-a intamplat in 2006, cand piata a inregistrat o pierdere neta de 20 de milioane de euro, dar si in primele noua luni ale acestui an, cand multi asiguratori din top 10 au mers pe minus.
"Dupa cum a mers piata anul acesta, este imposibil sa se intample un miracol in 2008. Este dificil sa lucrezi ca o societate normala intr-o piata in care majoritatea competitorilor nu par interesati de profit, iar actionarii nu au nicio retinere sa aduca bani de acasa. Atata timp cat majoritatea competitorilor sunt dispusi sa piarda, este greu sa faci profit", afirma Constantinescu.
Seful Allianz-Tiriac estimeaza ca piata asigurarilor va creste in urmatorii ani cu cel putin 25-30%.
Potrivit estimarilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, piata va ajunge la 2 miliarde de euro in acest an, nivel cu 24% mai mare decat cel inregistrat in 2006.
Din totalul primelor brute subscrise, 1,6 miliarde de euro vor fi din asigurari generale si 400 de milioane de euro din asigurari de viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO