Bănci și Asigurări

Allianz-Tiriac: incasari de 168 mil. euro la noua luni si trei produse de asigurare de sanatate

20.10.2005, 19:46 35

Compania de asigurari Allianz-Tiriac a inregistrat subscrieri de 168 mil. euro (peste 615 mil. lei) in primele noua luni ale acestui an, in crestere cu 27% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

"Si cu profitul suntem in target", a declarat Cristian Constantinescu, directorul general al companiei. In primul semestru al acestui an, asiguratorul a inregistrat un profit brut de 8 milioane de euro.

Allianz-Tiriac a intrat ieri pe piata asigurarilor private de sanatate, prin lansarea a trei produse destinate companiilor. "Am lansat aceste produse ca reactie la cererea venita din partea clientilor nostri", a declarat Constantinescu. "Tot mai multi ne intreaba daca oferta noastra include pachete de beneficii pentru angajati, in general, si polite de asigurare de sanatate, in particular", a mai spus el. Pentru serviciile oferite asiguratilor, asiguratorul colaboreaza cu o retea de circa 100 de furnizori de servicii medicale din toata tara. In cazul in care asiguratul apeleaza la un alt furnizor de servicii medicale decat cei agreati de Allianz-Tiriac, el trebuie sa plateasca 25% din cheltuieli.

"Conjunctura actuala este favorabila lansarii unor astfel de produse", a explicat Constantinescu. "Statul recunoaste necesitatea reformei, furnizorii privati de servicii medicale se dezvolta rapid si exista o evidenta tendinta pozitiva a cererii de produse de asigurare de sanatate", a adaugat el. Compania spera sa asigure sanatatea a 10.000 de angajati pana la sfarsitul acestui an si sa ajunga la un nivel al subscrierilor de 9 mil. euro in 2008.

Cele trei planuri oferite de Allianz-Tiriac se numesc Standard, Optim si Extra, iar prima de asigurare lunara variaza intre 10 si 50 de euro. Planul Standard acopera cheltuielile cu vizitele la medicii generalisti, consultatiile de specialitate (limitate la cinci pe an), serviciile de ambulanta (cel mult trei pe an), un set de analize pe an, servicii de radiografie si manopera pentru doua vaccinuri pe an de asigurare. De asemenea, asiguratorul acorda indemnizatii de spitalizare in caz de accident si boala, de maximum 11 euro pe zi (40 de lei noi) timp de cel mult o jumatate de an in caz de accident si 14 zile pe an in caz de boala. Aceste indemnizatii sunt oferite asiguratului, si nu decontate furnizorului de servicii medicale.

Planul de sanatate Optim acopera, in afara de ceea ce ofera planul Standard, si tratamentul ambulatoriu al afectiunilor acute. De asemenea, acest produs acopera cheltuielile cu tratamentul dentar in urma unui accident de munca sau rutier. Planul Optim deconteaza si cheltuielile cu interventiile chirurgicale efectuate in policlinica.

Singurul produs care acopera cheltuielile cu interventiile chirurgicale in spital este Extra. Pentru efectuarea acestor interventii, Allianz-Tiriac nu are o retea de spitale agreate, asiguratul avand posibilitatea internarii in orice spital. In cazul interventiilor realizate intr-un spital privat, asiguratorul deconteaza cheltuielile in totalitate, iar in cazul celor efectuate intr-un spital public, compania de asigurare deconteaza suma ce depaseste asigurarea medicala de la stat.

In prezent, politele oferite de Allianz-Tiriac nu acopera cheltuielile cu interventiile chirurgicale realizate in strainatate, ca in cazul politelor oferite de Interamerican. "Din 2007, dupa integrarea in Uniunea Europeana, vom fi obligati sa oferim si produse care sa acopere interventiile chirurgicale din strainatate", a spus Livia Dragomir, directorul departamentului de asigurari de accidente persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO