Bănci și Asigurări

Allianz-Tiriac scade pe asigurari generale si stagneaza pe viata

31.05.2010, 23:42 25

Allianz-Tiriac, cea mai mare companie din piata asigurariloranul trecut si numarul doi dupa primul trimestru, a inceput anul cuo scadere pe segmentul asigurarilor generale, in timp ce peasigurari de viata afacerile companiei au stagnat.

Astfel, in primele trei luni din acest an subscrierileAllianz-Tiriac din asigurari generale au fost de 62 de milioane deeuro, in scadere cu 18% (in euro) fata de nivelul din aceeasiperioada a anului trecut, potrivit datelor finale pentru T12010.

"Reducerea valorii subscrierilor a fost determinata in principalde diminuarea volumului de afaceri generat de companiile de leasingauto partenere", au declarat oficialii companiei.

Intreaga piata de asigurari generale a fost lovita de scadereaabrupta a pietei de leaisng si a vanzarilor de masini. Daca in 2009asigurarile generale au urcat 2%, in primul trimestru din acest anpiata a scazut cu aproape 8%, din cauza reducerii cu un sfert asubscrierilor din polite auto Casco.

Pe segmentul asigurarilor de viata, afacerile Allianz-Tiriac austagnat la nivelul de 6 milioane de euro.

Per total, subscrierile Allianz-Tiriac s-au redus cu 17% inprimul trimestru, pana la 68 de milioane de euro.

Grupul Allianz, care detine putin peste 50% din actiunileasiguratorului, a raportat pentru primul trimestru subscrieritotale de 1,1 miliarde de euro in Europa Centrala si de Est, increstere cu 8%. Profitul operational obtinut in aceasta perioadas-a redus cu 15%, pana la 66 de milioane de euro.

Dupa primele trei luni din acest an Allianz-Tiriac a trecut pelocul doi in piata asigurarilor, fiind devansata de Astra, companiaomului de afaceri Dan Adamescu. Astra a trecut pe prima pozitiedatorita vanzarilor masive pe segmentul asigurarilor de raspunderecivila obligatorie auto (RCA). Totusi, primul trimestru nu esteintotdeauna reprezentativ.

Si anul trecut Omniasig, companie a Vienna Insurance Group, atrecut pe primul loc in piata dupa primele trei luni, insa pana lasfarsitul anului Allianz-Tiriac a revenit pe aceasta pozitie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO