Bănci și Asigurări

Alpha Bank crediteaza QAB cu 55 mil. euro

07.12.2005, 19:10 18

Producatorul de bauturi racoritoare Quadrant Amroq Beverages (QAB), care imbuteliaza Pepsi, a contractat un credit sindicalizat de 55 milioane de dolari de la trei banci din grupul Alpha Bank, potrivit unor surse autorizate.

Contractul a fost incheiat intre Quadrant Amroq Bottling Company Limited, care detine 99,6% din capitalul social al QAB, si Quadrant Amroq Beverages SA in calitate de imprumutati, respectiv Alpha Bank AE - Grecia, Alpha Bank AE - filiala Londra si Alpha Bank Romania - creditori.

Sindicalizarea creditului a fost incheiata la data de 25 octombrie 2005. Reprezentantii QAB au afirmat ca nu pot sa dea detalii cu privire la activitatea financiara a firmei, dar nu au infirmat operatiunea. Printre garantiile aduse de companie se gaseste o linie de productie si doua polite de asigurare.

In primavara acestui an, QAB a mai imprumutat tot printr-o sindicalizare de la banci din grupul Alpha Bank un credit de 21 mil. dolari.

Actionarii QAB sunt Quadrant Amroq Bottling Company Limited, cu 99,6% din capitalul social, Quadrant Amroq International Limited - 0,005 % din actiuni, Quadrant Romania Limited - 0,004%, Quadrant Amroq Bottling Company (Europe)Limited - 0,0387% si Quadrant Group Limited - 0,001%.

QAB a avut in 2004 o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de dolari si a inregistrat in primul semestru al anului 2005 o crestere de 53% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit reprezentantilor companiei.

PepsiAmericas Inc a achizitionat in acest an, pentru suma de 51 milioane dolari, 49% din actiunile grupului Quadrant-Amroq Bottling Company Limited.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO