Bănci și Asigurări

Alpha Bank introduce o soluţie de plată POS, care acceptă cardurile emise de Visa, Mastercard, UnionPay şi American Express

Alpha Bank introduce o soluţie de plată POS, care...

Autor: Cristina Bellu

04.06.2021, 10:55 274

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească, lansează o soluţie completă de acceptare a plăţilor prin terminalele POS a cardurilor emise de Visa, Mastercard, UnionPay şi American Express.

“Soluţia oferă comercianţilor locali oportunităţi de creştere prin accesul la o nouă categorie de deţinători de carduri premium, ceea ce poate contribui la extinderea afacerii lor”, spun reprezentanţii instituţiei bancare într-un comunicat.

Banca continuă să îşi consolideze poziţia pe piaţa de plăţi, în linie cu tendinţele globale, răspunzând astfel cererii tot mai mari de soluţii de plată digitale.

“Această serie de inovaţii a presupus multiple lansări pe piaţa locală, cum ar fi lansarea primei soluţii SoftPOS din România - Alpha PhonePOS, implementarea cu succes a noii soluţii „Instant Money Back" pe platformele online eMag şi Fashion Days împreună cu PayU, participarea la programul-pilot global VISA Installments şi certificarea noilor terminale POS Verifone Engage, în parteneriat cu Printec România, în paralel cu extinderea progresivă a tehnologiei bancare self-service în unităţile sale teritoriale”, precizează reprezentanţii Alpha Bank.

Alpha Bank, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească, a fost în ultimii ani cea mai performantă dintre băncile româneşti cu capital grecesc. Alpha Bank este singura bancă cu capital elen rămasă pe piaţa locală, după ce Bancpost a fost cumpărată de Banca Transilvania, Piraeus Bank a ajuns la fondul american de investiţii J.C. Flowers, iar Banca Românească a ajuns la EximBank.

În ianuarie 2021, Alpha Bank Romania, Alpha Bank Cipru şi Alpha Bank Albania au devenit parte a unui holding deţinut 100% de grupul Alpha Bank Grecia. Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank Romania, a fost numit preşedintele holdingului care administrează reţeaua internaţională de bănci a grupului Alpha Bank din Grecia.

Alpha Bank Romania avea la sfârşitul lui T1/2021 o reţea formată din 131 unităţi şi 1.995 angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO