Bănci și Asigurări

Alpha Bank Romania merge după economiile nemţilor oferindu-le depozite cu dobanzi de 1,6% pe an la euro

Alpha Bank Romania merge după economiile nemţilor...

Autor: Anelis Baciu

07.03.2017, 00:08 1867

Sergiu Oprescu, preşedintele executiv: "Ne diversificăm sursele de finan­ţare intrand pe piata depozitelor din Ger­mania. Vom putea să finanţăm şi mai mult economia locală, folosind şi ac­cesand resurse externe.

Alpha Bank, cea mai ma­re bancă grecească din pia­ţa locală, a înche­iat un parteneriat cu com­pa­nia din industria finTech Deposit Solutions care îi per­mite să intre pe piaţa germană a depo­zitelor de retail în valoare de 2.000 de miliarde de euro.

Spre comparaţie, volumul de­pozi­telor pentru populaţie şi companii din piaţa romanească ajungea la echi­valentul a 60 de miliarde de euro.

Astfel, prin înscrierea pe platforma di­gitală oferită de Deposit Solutions su­cursala locală a Alpha poate să atragă eco­nomiile nemţilor, iar cu aceste de­po­zite poate finanţa într-o proporţie mai mare economia romanească. Alpha Bank este prima bancă din Ro­ma­nia ca­re intră într-un parteneriat cu o com­pa­nie în industria finTech, aceste parte­ne­ria­te fiind considerate viitorul bankingului. 

"Ne diversificăm sursele de finan­ţare intrand pe piata depozitelor din Ger­mania. Vom putea să finanţăm şi mai mult economia locală, folosind şi ac­cesand resurse externe. Nu ne-am se­tat încă un obiectiv în ceea ce pri­veşte va­loarea depo­zi­telor atrase. Vrem să ve­dem că funcţio­nea­ză bine, că este to­tul în regulă din punct de ve­dere ope­raţio­nal. A fost un pas im­por­tant pentru noi că am putut să im­plementăm acest ser­viciu. Nu a fost un proces care a fost rea­lizat peste noapte, a durat mai mult de un an să con­stru­im mo­delul de ope­rare, să ob­ţinem apro­bă­rile nece­sa­re, să adap­­­tăm sistemele IT, să ne asi­gurăm că din punctul de ve­dere al con­for­mi­tă­ţii toate lucrurile sunt în or­di­ne", a ex­plicat Sergiu Oprescu, pre­şe­dinte exe­cutiv al Alpha Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO