Bănci și Asigurări

Alpha Bank vinde un teren în nordul Bucureştiului cu 174 euro/metru pătrat

Autor: Ciprian Botea

20.10.2010, 23:32 35

Alpha Bank, un jucător de top zece cu acţionariat elen, încearcăsă vândă la licitaţie în următoarea lună aproape 40 de proprietăţirecuperate de la clienţii care nu şi-au mai plătit ratele lacredite, printre acestea numărându-se şi un teren de 400 de metripătraţi în nordul Bucureştiului care are un preţ de aproximativ69.000 de euro.

Preţul pe metru pătrat ajunge astfel la 174 de euro, sub preţulmediu din zonă. Banca mai are de vânzare 11 terenuri în judeţulBraşov, dar şi apartamente în Cluj, Timişoara, Suceava sauIalomiţa. Băncile locale au mii de anunţuri cu bunuri executatesilit pe site-urile proprii, numărul acestora crescând exponenţialîn ultimele luni deoarece multe dintre anunţuri sunt rostogolite dela o lună la alta pentru că se găsesc foarte greu cumpărători.Executorii bancari spun că trec în medie patru-cinci licitaţii pânăsă se găsească un cumpărător pentru proprietăţile executatesilit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO