Bănci și Asigurări

Angela Toncescu, in discutii pentru conducerea Ardaf

29.09.2004, 00:00 27



Angela Toncescu, fost director general al Asirom, ar putea fi numita astazi in functia de presedinte al Consiliului de Adminstratie al companiei Ardaf, conform unor surse din piata asigurarilor. Numirea ar surveni dupa demisia de saptamana trecuta din aceasta functie a Stelutei Racolta.



Ovidiu Manastireanu, presedinte executiv al societatii Ardaf, nu a confirmat stirea, dar nici nu a negat-o. "Am auzit si eu ca circula aceasta in piata, am auzit si alte variante, dar nu pot comenta. Ce va pot spune este doar ca va fi o numita o persoana in functia de presedinte al Consiliului de Administratie, dar nu maine (astazi - n.red)", a spus el pentru Ziarul Financiar.



Astazi are loc o adunare generala a actionarilor la Ardaf, in care pe ordinea de zi sunt definirea atributiilor presedintelui executiv, o majorare de capital cu 4 milioane de euro si constituirea unui gaj pentru un credit.



Nici Angela Toncescu si nici Ovidiu Tender, care controleaza grupul Tender, detinatorul pachetului majoritar de actiuni al firmei Ardaf, nu au putut fi contactati ieri pentru comentarii.



Angela Toncescu, care experienta de peste 20 de ani in asigurari, a plecat din Asirom la inceputul acestui an. In locul sau a fost numit pentru o perioada Catalin Stroe, iar acum un manager sud-african.



Steluta Racolta si-a dat demisia din functie afirmand ca nu mai corespunde "exigentelor grupului Tender".



Ardaf a fost in ultimii ani printre primele cinci companii de asigurari din Romania, cu exceptia anului 2003. Pe primele sase luni din 2004, compania a revenit pe locul 5.



Valoarea unei actiuni Ardaf pe Rasdaq este de circa 1.100 de lei. La acest pret, capitalizarea de piata a companiei este de 4,7 milioane de euro.
sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO