Bănci și Asigurări

AOAR propune ca BNR să îşi schimbe statutul şi să se ocupe de "asigurarea dezvoltării economice a României"

AOAR propune ca BNR să îşi schime statutul şi să se ocupe de "asigurarea dezvoltării economice a României"
23.09.2010, 15:11 20

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) propuneiniţierea şi aprobarea de urgenţă în Parlament a unei legi care sămodifice actualele prevederi privind funcţionarea BNR, extinzândatribuţiile acesteia şi în domeniul asigurării dezvoltăriieconomice a României şi, de asemenea, împuternicirea bănciicentrale de a calcula Rezervele Minime Obligatorii impuse bancilorcomerciale în funcţie de structura portofoliului crediteloracordate de acestea.

De asemenea, asociaţia şi-a exprimat dezacordul cu privire lacontractarea unui nou împrumut de la FMI şi în schimb propuneconstituirea unui fond strategic de investiţii în valoare de 5-7miliarde de euro, prin emiterea de titluri de stat,tranzacţionabile pe Bursa de Valori Bucureşti, informează Mediafax Business.

"Apreciem că, alături de reducerea drastică a cheltuielilorbugetare, este de maximă importanţă adoptarea de către Guvern sauParlament a unor măsuri hotărâte şi curajoase care să restabileascăîncrederea investitorilor, a consumatorilor şi a societăţii înansamblul ei", se arată într-un comunicat al AOAR.
În acest sens, AOAR a elaborat un set de propuneri, care potrivitoamenilor de afaceri au la bază experienţa ţărilor membre UE,precum şi realităţile economiei româneşti.

Constituirea fondului strategic de investiţii, cu o valoare de5-7 miliarde de euro, prin emiterea de titluri de stat,tranzacţionabile pe Bursa de Valori Bucureşti, este una dintreaceste propuneri. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO